Следобедни валежи на места и максимални температури до 23 градуса

В четвъртък у нас ще се задържи хладно за сезона

21.09.2022 | 07:09 Редактор: Тодор Петров

Преди обед днес в страната ще бъде слънчево. От запад бързо ще се заоблачи и следобед облачността над страната ще бъде значителна. Ще превали в югозападните райони и поречието на Дунав. През нощта ще завали и в Източна България. 

Максималните температури в населените места ще бъдат от 17 до 22 градуса, в североизточните райони - до 23, а по Черноморското ни крайбрежие до 22-23, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над планините ще има разкъсана облачност, следобед значителна с превалявания от дъжд и сняг. Вятърът по високите части, над 2200 метра, ще бъде засилен. Плътни дъждовни облаци се вихрят над северните и централните части от континента. Валежни зони ще обхващат централноевропейските страни. По-интензивни валежи се очакват над Беларус и Западна Украйна. 

В четвъртък у нас ще се задържи хладно за сезона с температури от 14 до 21 градуса и с превалявания, по-съществени в източните райони. В петък валежите ще спират, постепенно ще се затопли. В събота и неделя ще има повече слънце и температурите ще достигат до 26 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК