Хладно, облачно и ветровито начало на седмицата

В сряда нова хладна вълна ще донесе дъждове и чувствително понижение на температурите

19.09.2022 | 07:12 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури в страната днес ще бъдат от 14 до 19 градуса, по Черноморското крайбрежие - до 20-21. Сутринта над страната ще бъде ветровито с разкъсана облачност, значителна над източните райони, където ще превалява. Преди обед по Черноморието валежите ще спират, а от запад на изток облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде умерен до свеж от северозапад. По високите части на планините ще духат силни ветрове от запад.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 19 до 28 градуса, по високите западни полета - 16-20, а в източните райони до 25-27, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Във вторник от запад ще се заоблачава, в Рила и Пирин ще превали дъжд и сняг. В сряда нова хладна вълна ще донесе дъждове и чувствително понижение на дневните температури у нас. Над 2000 м надморска височина ще вали мокър сняг. Значителни по количество ще бъдат валежите в източната половина от страната. 

В четвъртък ще се задържи хладно за сезона с температури от 14 до 21 градуса и превалявания в страната, по-съществени в източните райони. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК