fallback

Шофьорът на автовоза от "Драгичево" - с дългогодишен опит. Версия: Прилошало му е

Цял ден екипи разчистваха скъсаната мантинела

16.09.2022 | 18:05 Автор: Искра Ангелова

Почина шофьорът на автовоза, който в четвъртък вечерта падна от мост на магистрала "Струма", край "Драгичево". Повече от два часа продължи операцията по изваждането на мъжа от кабината. За съжаление, той е издъхнал в болницата в Перник. Причините за инцидента все още не са ясни.

Според близките на шофьора на пътното платно е имало разлято масло, което е причината за падането на автовоза. От АПИ заявиха, че не са получавали сигнали, че има проблем с пътя. Първите пристигнали на място полицаи, също не са забелязали нередности.

"Не е установен разлив на гориво и смазочни материали - категорично няма, пътното платно е чисто. Опитен водач, към момента няма установена употреба на алкохол и наркотични вещества", поясни Александър Рангелов от КАТ - Перник.

На шофьора най-вероятно му е прилошало, за това се съди по липсата на спирачен път, непосредствено преди удара в мантинелата. А дългогодишният стаж на водача потвърдиха и негови колеги.

"Добър шофьор е, внимателен е бил, толкова година не е имал произшествия, никой не знае какво е станало, може да му е прилошало, никой не знае. Когато пътува - алкохол не употребява, за наркотици и дума да не става", коментира колега на загиналия шофьор - Стойнев.

Цял ден екипи разчистваха скъсаната мантинела и остатъците от металната ограда на моста. От Камарата на автомобилните превозвачи обаче попитаха защо тя се е скъсала.

"Този автовоз определено не е бил претоварен, имал е един лек автомобил като товар, а същевременно мантинелата не го е задържала и допълнителната ограда не го е задържала, което е изключително притеснително", категоричен е Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback