fallback

Жертвите на наводнението в град Мизия вече са две

03.08.2014 | 15:54 Автор: Мариета Иванова

Пoтвърдена е информацията за втора жертва от наводнението в град Мизия, заяви директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов.

Става въпрос за възрастна жителка на града, която е открита в дома си, посочи директорът на пожарната.

По-рано през деня МВР потвърди за смъртта на мъж, който въпреки предупрежденията, отказал да се евакуира.

Повече от 500 души са евакуирани през изминалата нощ и днес до обяд. Част от тях са настанени при свои близки. Останалите са приютени от предоставените за целта детска градина и училище.

„Трагедията е пълна,” коментира заместник-командирът на авиобаза Крумово полк Петьо Мирчев. Той, заедно с колегите си, са спасили около 20 бедстващи в Мизия. По думите му наводнението в Мизия е по-страшно от това в село Бисер преди две години. 

Десетимата спасители, които излетяха рано сутринта с два хеликоптера "Кугър" от авиобаза Крумово до Мизия, са се завърнали

Още по темата

обратно. Те са участвали в спасителната операция по евакуирането на бедстващите хора в града.

Спасителите разказват, че част от хората са били блокирани по покриви на къщи, където водата е стигала до метър и половина и е било невъзможно по друг начин да се евакуират освен с намесата на Кугърите.

Хеликоптерите са били оборудвани с всички необходими средства за спасителната акция.

Сигналът в авиобаза Крумово за бедстващи в Мизия е получен в 03,20 часа тази сутрин. Хеликоптерите обаче са излетели в 5,41 часа, защото не е можело да направят това преди изгрев слънце. 

При необходимост хеликоптерите могат да излетят отново, но на този етап това не се налага.

 

fallback
Още от България
fallback