fallback

Евакуират наводнени сгради в Мизия

03.08.2014 | 01:12

На 2 август вечерта е започнала евакуация на наводнените сгради в Мизия, съобщи МВР.

Заради повишеното ниво на реда Скът при град Мизия спасителни екипи са започнали да извеждат хората.   Според съобщението на МВР към 21:00ч на 2 август няма пряко застрашени хора.

Отменени са всички празнични мероприятия  във връзка с панаира в града, съобщава сайтът Враца днес. 

Придошлите води на реката са залели улици, дворове и мазета на жилищни сгради. Евакуират се живеещи на улиците „Любен Каравелов“, „3-ти март“ и „Сергей Румянцев“ в Мизия.

В помощ на екипите от Враца са предислоцирани екипи с лодки от регионалните дирекции „ПБЗН“ в Плевен и Монтана,  съобщава МВР. С цел понижаване на нивото на водата в Мизия се извършва пробив във дигата за отичане на водата в блатото извън града. Допълнителни сили и техника от РДПБЗН – Ловеч са в готовност да окажат съдействие на колегите си при необходимост. Към момента няма пряко застрашени хора.

.

В 15.00 часа на 2 август бедственото положение в община Етрополе бе отменено, а движението по пътищата до етрополските села Рибарица и Ямна - възстановено.

Продължава разчистването на пътищата, а пътят до село Батулия, община Своге, остава затворен.

21 сигнали за отводняване са били получени в Монтана, Брусарци и Василовци и Сливовик. Спасителен екип с пет помпи оказва съдействие за сваляне нивото на язовира в село Сливовик, съобщава полицията на сайта си. Под наблюдение остава река Искър при град Искър. 

 

fallback
Още от България
fallback