Бареков щял да изтегли внесените от него в прокуратурата сигнали срещу президента

Лидерът на ББЦ се извинил за това на държавния глава

02.08.2014 | 17:00 Редактор:
Бареков щял да изтегли внесените от него в прокуратурата сигнали срещу президента
Бареков щял да изтегли внесените от него в прокуратурата сигнали срещу президента

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков ще изтегли сигналите срещу президента Росен Плевнелиев, внесени от него в прокуратурата преди година. Самият той се е извинил на държавния глава за това по време на днешните консултации с него, стана ясно от думите на Бареков след срещата.

„България без цензура” подкрепя актуализацията на бюджета на здравната каса и на държавния бюджет.

В продължение на година Бареков атакуваше президента, предложи дори създаването на анкетна комисия, която да разследва дали Плевнелиев е застрашил националната енергийна сигурност. Сега лидерът на ББЦ твърди, че медиите на Делян Пеевски използвали сигналите му за разчистване на сметки с президента.

Бареков заяви още, че президентството е единствената стабилна институция в момента.

Шестина депутати, симпатизиращи на „България без цензура”, ще подкрепят промените в бюджетите на Здравната каса и на държавата. Бареков е подкрепил президента в искането му служебното правителство да започне преговори за взимане на заем, който да бъде ратифициран от следващото народно събрание.

Коментира и казуса КТБ. Според него държавата не трябва да оздравява банката, а да допусне чужди инвеститори да я вдигнат на крака.

„България без цензура” ще има свой представител в ЦИК. По всяка вероятност това ще бъде Катя Иванова.

Репортаж на Кремена Кръстева.