Ваксинират жителите на Каравелово срещу тетанус, дифтерит и коклюш

Замърсяванията и умрелите животни след голямото наводнение в региона са предпоставка за развитие на зарази

13.09.2022 | 06:50 Редактор: Тодор Петров
Ваксинират жителите на Каравелово срещу тетанус, дифтерит и коклюш

Започва ваксинацията против тетанус, дифтерит и коклюш на всички желаещи жители на с. Каравелово. Ваксините са осигурени от Кризисния щаб на Община Карлово. Всички желаещи да бъдат ваксинирани трябва да отидат на място в здравната служба на с. Каравелово. 

Трудно подвижните хора могат да бъдат ваксинирани и по домовете, след предварителна заявка в кметството. Лекари съветват хората да се имунизират, тъй като тинята, замърсяванията и умрелите животни след голямото наводнение в региона са предпоставка за развитие на зарази. 

Ваксината е безвредна и е ефективна 6 месеца след поставянето ѝ. А психолози на Българския Червен кръст започват посещения на хората в най-засегнатите от наводненията населени места, като тази сутрин те ще бъдат в Каравелово и Богдан. Те ще посещават по домовете предимно възрастни, самотни и трудно подвижни хора. 

Все още не са възстановени напълно електрозахранването и водоподаването в трите пострадали карловски села. Ток и вода има само в Слатина. Водата в цялата община остава негодна за пиене и готвене. 

Със 120 строителни машини продължава разчистването на улиците и укрепването на речните корита.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК