Близо 60 шофьори на линейки в Хасково протестират заради ниски заплати

Те твърдят, че са ощетени от новия колективен трудов договор, според който заплатата им е по-малко от 1000 лева

12.09.2022 | 18:11 Редактор: Теодора Патронова

Шофьори на линейки в Хасковска област излязоха на протест заради ниски заплати. Те твърдят, че са ощетени от новия колективен трудов договор, според който заплатата им е по-малко от 1000 лева.

Митко Митрев е с 26-годишен стаж в системата на бърза помощ и с основна заплата 920 лева. Смята, че трудът му е крайно подценен.

"Основно носенето е в наши ръце, което е най-тежко в бърза помощ. Едва ли има някой със здрав кръст и ръце от това носене", изтъкна той.

Близо 60 шофьори от Центъра за спешна медицинска помощ в Хасково се събраха в двора на областната болница, за да поискат по-високи заплати. 

"Аз се върнах от чужбина преди година, разликата е огромна. Трудно се живее в България", коментира шофьорът Делян Манолов

Началникът на центъра за Спешна помощ в Хасково излезе при протестиращите.

"Посъветвах ги да си напишат исканията си. Аз като работодател ще ги представя в Министерството на здравеопазването. Те са в правото си да протестират. Безкрайно много уважавам труда на всички, които работят в системата на Спешна помощ", заяви началникът на ЦСМП – Хасково д-р Петя Радева.

В момента шофьорите на линейки в област Хасково са 78, а интересът към професията намалява.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК