Над 50 млн. лв. инвестиция край Стара Загора

Между 70 и 100 милиона лева ще получат от началото на август всички общини, в които се изпълняват проекти по ОП „Околна среда"

30.07.2014 | 11:45 Редактор: Ирина Георгиева
Над 50 млн. лв. инвестиция край Стара Загора

Между 70 и 100 милиона лева ще получат от началото на август всички общини, в които се изпълняват проекти по ОП „Околна среда". Това съобщи в старозагорското село Ракитница екоминистърът в оставка Станислав Анастасов. С осигурените средства администрациите ще могат да се разплатят частично с изпълнителите на проектите.

Министър Анастасов присъства на първа копка за изграждането на Регионален център за управление на отпадъците - Стара Загора, който се изгражда по договор за 52 милиона лева и се осъществява по проект на ОП „Околна среда". Бенефициент е община Стара Загора, а партньори са 12 общини от областта.

Чрез реализацията на проекта се цели намаляване на замърсяването на околната среда в общините от региона на Стара Загора, категоричен е кметът Живко Тодоров. Той припомни, че от години община Стара Загора плаща отчисления към министерството на околната среда и водите заради липсата на депо.

Дейностите по изпълнението на Регионалния център за управление на отпадъците трябва да приключат до месец юли 2015 година, а сегашното градско сметище ще бъде ликвидирано.