"Тренд" при избори днес: 24,4% за ГЕРБ, 19,6% за "Продължаваме промяната"

"Български възход" прескача бариерата, ИТН е на ръба

01.09.2022 | 10:52 Редактор: Тодор Петров

Отчита се лек спад на подкрепата спрямо "Продължаваме промяната" (19,6% сред гласуващите), поради което и преднината на ГЕРБ (24,4% от гласуващите) вече е близо 5%. 

Силно оспорвана е третата позиция между ДПС (10,6%) и "Възраждане" (10,3%). Гласовете от чужбина за двете формации вероятно ще се окажат решаващи при крайната подредба на самите избори.

Това сочат данните от социологическо проучване на агенция "Тренд" по поръчка на в. "24 часа" сред 1007 пълнолетни граждани. То е проведено в периода 15-22 август.

На пета позиция се нарежда БСП с 8,6% от гласуващите, отбелязвайки лека ерозия спрямо изследването ни през юли. 

"Демократична България" този месец събира подкрепа на 7,3% от гласуващите, докато партията на Стефан Янев - "Български възход", през август вече изглежда близо до парламентарната бариера с 4,5% сред гласуващите. 

"Има такъв народ" запазва шансове за парламентарно представителство след изборите с 3,9%. Под 4% остават формацията около Мая Манолова (1,9%) и ВМРО (1,2%).

52% от анкетираните са заявили, че ще гласуват. 61% от всички интервюирани искат редовно правителство на всяка цена след предсрочните парламентарни избори. Само 19% са тези, за които ако компромисите за редовно правителство са твърде големи, смятат, че е по-добре да има отново избори.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
На българския фронт
преди 1 година
Резултата както винаги е без промени. 48% от българите не са представени политически от съществуващите партии, а останалите 52% са ситно раздробени за по-добро сдъвкване от хапващите си от попарата. И естествено, българите без представители във властта са губещите, който и да изберат от Брюксел. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Избори по ма дуро в
преди 1 година
Боко май е ослабвал и е тренирал ниско навеждане с разтворени бузи пред Брюксел, Козяк и Ердоган едновременно. В поза гърбом към всички тях, но с лице към тях. Е обърнато надолу, какво да се прави. Ако е станал по-послушен от Кирчо пак ще му дадат да гризка дървенясало морковче. Засега с 5%. Ако обаче Кирчо се окаже по-послушен, ще заработи машинката и пак ПП ще излезе толкоз процента по-добре колкото се е очаквало ГЕРБ да е по-добре. И Боко пак ще яде дървенясалата част на моркова. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
опасна коалиция
преди 1 година
Готвят ни голяма евро-атлантическа про-натовска, либерална, соро-соидна коалиция! ПП, ДБ, БСП, ГЕРБ и ДПС! Всички партии, с изключение на "Възраждане", срещу интересите на обществото! Сигнализирай за неуместен коментар