fallback

Реформаторският блок е против актуализация на бюджета

Друго тяхно искане е намаляване на дефицита на НЗОК

28.07.2014 | 16:31 Автор: Мариета Иванова

Против актуализация на републиканския бюджет и трупане на нови дългове се обяви Реформаторския блок. Утре на извънредно заседание на парламента ще бъде обсъден проектът за актуализацията на бюджета, който беше предложен от ГЕРБ и ДПС. Също като БСП, реформаторите призоваха да се намали дефицитът в бюджетът на Здравната каса. Според блока, актуализация на цялостната финансова рамка трябва да направи само следващото легитимно правителство, което трябва да бъде избрано на 5 октомври.

Единственият вариант да се стабилизира държавата, без тя да навлиза в спирала от дефицит и задлъжнялост, е да се оптимизират разходите и да се въведат спешни реформи в обществения сектор, заявиха реформаторите. Те призоваха също така, правителството да спре проектите за развитие на регионите, които кабинетът одобри през февруари на стойност 500 млн.лв., заради пропуски и непълнота в документацията.

С парите от спрените проекти, може да се допълни държавния бюджет.

Реформаторският блок не подкрепи и искането на държавния глава да се даде правомощие на служебния кабинет да преговаря с финансови институции и да взема заеми.

В избора на Михаил Миков за лидер на БСП реформаторите не виждат никаква промяна на водения от левицата до момента политически курс.

Вижте и видео файла.

 

fallback
Още от България
fallback