fallback

Слънчевото и топло време се завръща, температурите скачат до 33 градуса

В събота ни очаква много слънце

26.08.2022 | 07:09 Автор: Ваня Кузманова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 17 до 22 градуса. Сутринта над източните райони ще бъде облачно със слаби превалявания, докато на запад ще бъде предимно слънчево.

През нощта от запад на изток облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/ч, а следобед и през нощта ще се ориентира от северозапад. 

Максималните температури в населените места ще са между 24 и 33 градуса. Над морето ще бъде облачно с превалявания. Вятърът ще бъде от север-североизток, до умерен, със скорост до 25 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 29-32 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Морската вода е с температура от 26 градуса по Северното крайбрежие и до 26-27 градуса по Южното. Вълнението по Северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, а по  Южното крайбрежие ще бъде по-силно с височина на вълните до 2 метра. 

Над планините ще има купеста облачност с валежи главно над Източна Стара планина. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде умерен от север със скорост до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 м ще са около 7 градуса, а на 1500 м височина до 17. 

Утре ни очаква много слънце. Кратки летни превалявания ще има над Рила и Пирин. В неделя ще бъде предимно слънчево и сравнително топло за сезона с температури от 29 до 33 градуса. Следобед ще вали над планините и поречието на Дунав. 

В понеделник и вторник ще бъде слънчево и топло. 

Гледайте цялата прогноза във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback