fallback

БСП избира нов лидер днес

Общо 29 са номинираните до момента кандидати за заместник на Станишев

27.07.2014 | 09:04 Автор: Мариета Иванова

На извънреден конгрес днес социалистите ще изберат лидер на БСП. Номинираните до момента кандидати за лидерския пост са общо 29.

Още по темата

На 7 юли Сергей Станишев, ръководил БСП в продължение на 13 години, призова на 27 юли да бъде избран нов лидер на левицата и предизборна платформа на партията. Преди 20 дни той допълни още, че остава в първите редици на битката и че ще застане до новия лидер.

След неудовлетворителните резултати на левицата на евроизборите, много от социалистите поискаха оставката на Станишев.

Поради големия брой номинации за лидер на партия днес, се очаква- такъв да бъде избран на балотаж, тъй като е малко вероятно на

Още по темата

един от тях да събере достатъчно гласове на първия тур.

Експертните прогнози сочат, че с най-големи шансове да стигнат до втори тур в гласуването са: Драгомир Стойнев, Михаил Миков, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Янаки Стоилов.

Някои анализатори не са убедени, че посоченият от Станишев кандидат за лидер на левицата- Драгомир Стойнев, ще оглави партията.

Експертите подчертават, че от избора на нов председател зависи и какъв път ще поеме партията. Подобно мнение подкрепиха и по-голямата част от кандидатите.

Социалистите хвърлиха вината за падането на правителството на Пламен Орешарски на ГЕРБ и ДПС – упрек, който ДПС не прие. 8 социалисти гласуваха против оставката на правителството на Пламен Орешарски, а седем се въздържаха по време на гласуването в четвъртък-25 юли.

В 41-то народно събрание премиерът в оставка Пламен Орешарски беше депутат от „Коалиция за България”, а по време на управлението на тройната коалиция– финансов министър.  

 

fallback
Още от България
fallback