Ударената от мълния Теди не помни нищо, но призовава: Бъдете добри, помагайте си

Първите 20 минути са били критични за нея, казват лекарите

22.08.2022 | 14:04 Редактор: Елеонора Танева

Момичето, ударено от мълния в Приморско, вече се възстановява в държавната болница в Бургас. Теодора е заредена с оптимизъм въпреки тежката травма - не е загубила усмивката си и има послание.

"Няма смисъл да сме тъжни, да сме мрачни, да сме намусени, трябва да сме усмихнати, добри, весели и от всяка една лоша ситуация трябва да извличаме доброто", каза оцелялата по чудо Теодора.

Момичето не помни почти нищо от фаталния ден, когато мълнията я поразява 

"Последният ми спомен е как съм на плажа, с приятеля ми, слънчево е, пека се и .. дотам… След това нищо не помня", споделя момичето.

До болничното ѝ легло е баща ѝ. Разбира, че дъщеря му е претърпяла инцидент, но не знае какво точно се е случило. Пътувайки, близките ѝ разбират, че е поразена от мълния и е жива благодарение на помощта на жена, която я е реанимирала 20 минути докато чакат линейка. 

"Другите си запалили колите и всички са избягали, просто са се пръснали. Снежана излиза и започва да я реанимира, и това 20 минути. Спешността, както казва и докторът, трябва да е между 5-ата, 6-ата минута да има някой на място и да започва да оказва съдействие", казва Георги.

"Едно от първите неща, които направих, щом се събудих и вече помня, е, че се обадих на жената и ѝ благодарих от сърце. И тя ми каза това, което и аз ви казах  - да бъда добра", добавя Теодора.

Лекарите в бургаската болница казват, че момичето се възстановява с много добри темпове, но е възможно да има някои късни усложнения.

"Мълнията не е ударила директно тялото, тя просто е облизана от пламъка, при директни удари травмите са изключително тежки. Тази жена, която е направила всичко това, е изпратена от Господ Бог! Тези 20 минути са били критични за Теодора", категоричен е д-р Кирил Симеонов от УМБАЛ Бургас.

"В днешния егоистичен свят, мрачен, тъжен - бъдете добри, помагайте си!", призовава Теодора.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК