Очаква ни горещ уикенд, температурите достигат до 38 градуса

Летни валежи стартират в понеделник

05.08.2022 | 07:15 Редактор: Петя Кръстева

Денят ще започне със слънце и с минимални температури от 17 до 22 градуса. В петък от север облачността ще се увеличи - ще се развиват купести облаци над западните райони и в Дунавската равнина. Временно облачността следобед над Добруджа ще бъде значителна. Няма условия за валежи. Вятърът ще бъде до умерен от изток-североизток със скорост до 25 км/ч, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Максималните температури в населените места ще са от 33 до 36 градуса, в района на Сандански до 39. Над морето ще има разкъсана облачност, която ще е по-значителна над северното ни крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще са до 30-31 градуса. Морската вода е с температура от 25-26 градуса по северното крайбрежие и до 26- 27 градуса по южното. 

Над планините следобед ще има купеста облачност - по значителна над Източна и Западна Стара планина. Вятърът по високите части ще бъде умерен от север със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина ще са около 13 градуса, а на 1500 метра-до плюс 21.

В събота и неделя ще има много слънце. През първия ден от уикенда ще бъде по-горещо като температурите ще достигат от 32 до 38 градуса. В понеделник се очакват следобедни валежи в западните райони и понижение на дневните температури.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК