fallback

Пътнически автобус с деца от Беларус катастрофира край Русе (обновена)

Автобусът се е обърнал в крайпътната канавка

19.07.2014 | 14:56 Автор: Ирина Георгиева

Пътнически автобус, превозващ 56 деца от Беларус, катастрофира тази сутрин край Русе. Автобусът се е обърнал в крайпътната канавка, за щастие децата не са пострадали. 

Инцидентът е станал в района на село Бъзън. Автобусът е превозвал ученици, които са летували в Китен. Децата са от спортна школа по подводно плуване в Минск. По първоначална информация на шофьора му е прилошало и той е загубил управление над автобуса.

"На чичото май му стана лошо и когато се събуждам се оказвам в автобуса, който е на една страна. Излязохме през люка."- коментира Антон Якубович, едно от децата.

"Травми никой няма, те даже не разбраха какво се е случило." - съобщи учителката на децата Татяха.

Децата обаче разказаха, че са се стреснали от инцидента.

"Аз спях, когато се събудих автобуса вече беше в канавката. Но всички са живи и здрави.В автобуса по-малките се уплашиха, но някои които се събудихме нищо не помним." - заяви Никита Шаляйковски.

"Понеже беше страшно, на мене ми се виеше свят. Понеже ей така се наклони автобуса." - спомни си Саша Синкевич.

Понеже автобусът е легнал върху вратите се наложило децата да бъдат измъкнати през багажното отделение. На мястото на катастрофата веднага са изпратени три линейки, пожарна, екип на Гражданска защита. Шофьорът, който е българин, е откаран в болницата за преглед и изследвания. Докато дочакат друг автобус от фирмата превозвач, децата временно бяха настанени в крайпътно заведение на няколко километра от инцидента. Вторият шофьор в превозното средство по време на инцидента е спял. Той отказа коментар.

Подробности в репортажа на Катя Георгиева и оператора Петър Рангелов.

 

fallback
Още от България
fallback