Нинова: Озлобеното лице на мафията поиска реванш срещу крехкото начало на справедливостта

На Бузлуджа лидерът на БСП не отстъпи от позицията си, че Русия е приятелска държава за България

30.07.2022 | 18:36 Редактор: Елеонора Танева

Традиционният събор на БСП на връх Бузлуджа съвпадна с началото на предизборната кампания.

Така навръх честването на 131 години от създаването на партията, лидерът ѝ Корнелия Нинова направи равносметка на участието си в управлението и даде заявка за следващите избори.

"Скъпи другарки и другари, ние доказахме за 6 месеца в управление с дясна партия, че социалната държава не е фиксация, а е реалност - 22 млрд. лв. в подкрепа на българските граждани", подчерта Нинова.

Равносметка дойде след първото участие на левицата в редовен кабинет от 13 години насам. Въпреки че след падането на правителството БСП дори получи мандат за съставяне на ново, в крайна сметка различията и напрежението между коалиционните партньори се оказаха по-силни и до ново управление в рамките на това НС така и не се стигна. А само дни след като демонстрираха видимо обтегнати отношения на "Дондуков" 1, на Бузлуджа стана ясно, че пропастта между Корнелия Нинова и Румен Радев става все по-дълбока.

"Не е прав президентът Румен Радев като ни порица, че оставяме държавата в хаос. Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава. Грозното и озлобено лице на мафията поиска реванш срещу крехкото начало на справедливостта", заяви лидерът на БСП.

На историческия връх тя призна, че управляващата коалиция е допуснала грешки, но не отстъпи от позицията си, че Русия е приятелска държава за България. При избухването на войната в Украйна социалистите осъдиха конфликта, но се обявиха против санкции срещу Русия и това се превърна в една от основните разделители линии в коалицията.

Пред симпатизантите на БСП Нинова заяви, че войната трябва да бъде прекратена дипломатически, но и че България не трябва да скъсва отношенията си с Русия, а преговорите с "Газпром" трябва да бъдат подновени.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Сами
преди 1 година
Комунисти да ми говорят за мафия и справедливост... Ако наистина искате да се раздаде справедливост нека всички комунисти да си признаят престъпленията срещу народа и да влязат в затвора.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
Валери
преди 1 година
Меко казано си смешна нинова..жалка... Сигнализирай за неуместен коментар