Нинова от Бузлуджа: Не е прав президентът Радев, че оставяме държавата в хаос

"Друг предизвиква хаос - онези скрити сили, които видяха заплаха, че ще има справедливост", заяви лидерът на БСП

30.07.2022 | 13:35 Редактор: Искра Ангелова

Ден след последния работен ден на 47-ия парламент, официално започна и предизборната кампания за очаквания вот през октомври. Началото ѝ дава БСП с традиционния събор на Бузлуджа.

В същото време продължават и залозите за членовете на четвъртия служебен кабинет, който президентът Румен Радев ще назначи.

Не е прав президентът Румен Радев като ни порица, че оставяме държавата в хаос. Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от Историческата поляна под връх Бузлуджа.

"Друг предизвиква хаос - онези скрити сили, които видяха заплаха, че ще има справедливост, които видяха заплаха за откраднатите милиони и които се полакомиха за още милиони. Тези сили се обединиха и свалиха правителството", допълни Нинова.

"Грозното лице на мафията поиска реванш срещу крехкото начало на справедливостта", подчерта тя.

А междувременно се появи нова прогноза за състава на следващия служебен кабинет. Сред имената, сочени от различни източници, има хора от екипа на президента, бивши титуляри на тези постове, както и нови номинации. До преди няколко дни за почти сигурен избор се смяташе Гълъб Донев. От вчера се заговори и за друго име, начело на служебния кабинет - Емилия Друмева. В момента тя също е съветник на президента.

Икономистът Атанас Пеканов отново се очаква да бъде вицепремиер по управлението на европейските средства. За Министерството на икономиката се спрягат имената на Даниела Везиева и Димитър Данчев, а за Министерството на финансите - Любомир Дацов и Илия Лингорски. Начело на Министерството на транспорта най-вероятно ще застане Николай Павлов, но се появи и името на Андрей Живков. Транспортът поема Христо Алексиев.

Мястото на Бойко Рашков се очаква да поеме Венцислав Катинов, а във външното ведомство да се завърнат Марин Райков или Светлан Стоев. Крум Зарков е сочен като новия министър на правосъдието, а на отбраната - Димитър Стоянов.

Твърди се, че Министерството на околната среда и водите ще бъде оглавено от Асен Личев, Министерството на регионалното развитие - Иван Шишков, Министерството на туризма - Стела Балтова. Най-много имена се завъртяха за Министерството на здравеопазването - Славейко Джамбазов, Таня Андреева и Емил Райнов. Социален министър най-вероятно ще е Лазар Лазаров, на електронното управление - Красимир Симонски, а министър на културата - Пламен Славов.

За Министерството на земеделието спряганите имена са 2 - Георги Събев или Явор Гечев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК