fallback

Парламентът не работи и днес, 18 юли

18.07.2014 | 12:19

Поради липса на кворум, парламентът не заседава и на 18 юли. В залата се регистрираха 100 депутати от ПГ на Коалиция за България и ПГ на ДПС. Следващото заседание е в сряда, на 23 юли.

Партиите размениха обвинения коя се държи по-безотговорно.

Бойко Борисов бил готов да покани Пламен Орешарски като министър на финансите, ако си беше дал оставката преди година. Така лидерът на ГЕРБ оцени подкрепата на премиера за кандидатурата на Кристалина Георгиева за комисар по външната политика на ЕС, съобщава БТА

Мая Манолова призова ГЕРБ към съгласие по основни за всяко българско семейство теми. Зам.-председателят на Народното събрание  Мая Манолова/Коалиция за България" призова ГЕРБ да преосмислят поведението си и да се върнат в пленарната зала.

На въпрос дали управителят на Българската народна банка Иван Искров е разпространявал невярна информация, лидерът на ДПС Лютви Местан заяви:

„Има компетентни власти за това. Вярвам на това, което чух от главния прокурор, че следствието не е изнесло нито един оригинален документ от банката, т.е. всички документи са там. Какво има като съдържание в тези досиета и каква оценка заслужава съдържанието им – пълни, непълни, фиктивни и т.н. – е въпрос, чийто отговор ще бъде даден от компетентните власти – следствие, банков надзор, квестори”, каза Местан, цитиран от агенция Фокус.

Коментарите от кулоарите на Народното събрание на 18 юли сутринта: Бойко Борисов, Мая Манолова и Лютфи Местан - във видеото.

 

fallback
Още от България
fallback