fallback

Слънчев петък с температури до 37 градуса, валежи не се очакват

През деня ще се развива купеста облачност над планините, Добруджа и морето

29.07.2022 | 07:16 Автор: Ирена Бакърджиева

Днешният ден ще започне със сутрешни температури от 18 до 22 градуса. През деня ще се развива купеста облачност над планините и в Добруджа, като валежи не се очакват. Вятърът ще бъде до умерен от юг-югоизток със скорост до 25 км/ч, следобед временно ще се усили. Максималните температури в населените места от 31 до 35 градуса, в районите на Сандански и Велико Търново до 36-37.

Над морето времето ще бъде динамично с повече разкъсана облачност над северното ни крайбрежие. Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде от изток- североизток слаб до умерен със скорост до 25 км/ч., по-силно по южното крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 29, 30 градуса. Морската вода е с температура от 25, 26 градуса по северното крайбрежие до 26, 27 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното крайбрежие с умерено - височина на вълните до 2,5 метра.

Над планините следобед ще има купеста облачност, повече над Стара планина и над Пирин. Валежи не се очакват. Вятърът по високите части над 2200 м височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 35 км/ч. Максимални температури над 2500м височина - около 13 градуса, а над 1500 м височина - до плюс 21, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В събота отново ще има повече слънчеви часове и ще се затопля. Късно вечерта срещу неделя ще се заоблачи, с условия за валежи в западните и централните райони. Ще превали и над северното ни Черноморско крайбрежие. От понеделник до края на седмицата летните валежи ще бъдат често явление, а по морето ще има много слънце и топло време.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback