fallback

Петков към млади умове: Ще учите по целия свят, мисията ни е да работите в България

Вие сте едно от чудесата на България, каза министърът на образованието и науката 

25.07.2022 | 13:16 Автор: Тодор Петров

Премиерът в оставка Кирил Петков връчи грамоти на 25 ученици и техните ръководители за постигнати високи резултати на международни олимпиади и състезания, проведени тази година. На церемонията присъства и министърът на образованието и науката.

Борислав Кирилов печели златен медал от Международната олимпиада по математика в Осло, а днес е първият награден от премиера в оставка Кирил Петков. Българският отбор премери знания с над 600 състезатели от 104 държави. Борислав споделя, че зад медалите му стоят здрава психика, много труд и постоянство.

Премиерът в оставка Кирил Петков изрази готовност държавата да поема стипендиите на учениците, за да могат да продължат и кариерата си в България.

"Ще имате всички възможности да учите по целия свят и да отидете в най-добрите университети. Много се надявам да направим България да има условията да ви привлече обратно и да работите тук. Това е нашата мисия в момента", обърна се Петков към учениците.

На церемонията присъства и министърът на образованието и науката акад. Николай Денков.

"Вие сте едно от чудесата на България. Чудо, което в най-трудните времена след промените, показахте, че България има какво да представи на света", коментира той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback