Тротинетки летят опасно покрай деца и майки с колички в Морската градина във Варна

От МВР ще предприемат мерки

25.07.2022 | 07:02 Редактор: Тодор Петров

В платформата ни за граждански сигнали helpbook.info получихме сигнал за нерегламентирани превозни средства и неправоспособни водачи в Морската градина във Варна. 

Наш зрител алармира, че хора с електрически тротинетки минават с около 60 км/ч съвсем близо до деца, бебета, майки с колички. Според него тротинетките се управляват от видимо неадекватни водачи, като такива с умствено изоставане, нетрезво състояние и прочие. 

Тийнейджъри с подобни тротинетки минават през пешеходците, застрашавайки живота им, обяснява нашият зрител. Той е категоричен, че скоростта, с която се движат в Морската градина във Варна, не е никак подходяща, предвид всички семейства, които се разхождат там. 

Нашият зрител моли да се предприемат нужните мерки и да се санкционират водачите и техните настойници, защото повечето са непълнолетни или психически обременени лица, допълва той. Сигналът е насочен към Отдел "Пътна полиция" във Варна, като от Министерството на вътрешните работи вече са отговорили, че сигналът е входиран във ведомството и се очаква да се предприемат мерки. 

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК