ИТН се обяви за нова коалиция в този парламент, но на принципа на партньорството

"Нямаме амбиция премиерът да е от "Има такъв народ", заяви Тошко Йорданов

15.07.2022 | 14:50 Редактор: Ваня Кузманова

В период на тежки кризи оставянето на страната без парламент е голямо изпитание и за хората, и изобщо за политическата система, заяви президентът Румен Радев, който прие на "Дондуков" 2 представители на парламентарната група на "Има такъв народ“. 

Представители на "Има такъв народ" в настоящите консултации при президента бяха Тошко Йорданов, Ива Митева и Станислав Балабанов.

Председателят на групата на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че е по-добре да има правителство в настоящия парламент със същите четири партии от доскорошната коалиция, която впоследствие беше напусната от партията на Слави Трифонов.

Тази управленска коалиция трябва да бъде конструирана по един нов начин - на принципа на партньорството. Според Тошко Йорданов би било добре политическите лидери да отстъпят, като той конкретно посочи имената на Кирил Петков и Асен Василев от "Продължаваме промяната".

От "Има такъв народ" смятат, че е по-добре да се заложи на експерти, а не на политически фигури в основната на една бъдеща управленска коалиция. Ако "Има такъв народ" получи от президента третия мандат за съставяне на правителство, няма да поставят "червени линии" при преговорите.

От "Има такъв народ" нямат амбиция да излъчат премиер от тяхната партия, като той може да бъде и от друга политическа партия от бившата управляваща коалиция.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК