fallback

СЗБ: Затварянето на крайбрежната алея във Варна е абсолютно ненужно

Собственици на заведения и доставчици на стоки излязоха на протест във Варна

13.07.2022 | 18:25 Автор: Ирена Бакърджиева

Собственици на заведения и доставчици на стоки излязоха на протест във Варна. Недоволството им е породено от затварянето за движение на автомобили на част от Крайбрежната Алея в морската столица.

Иван Йонов е собственик на месопреработвателна фирма. Всеки ден му се налага да зарежда 115 обекта. Със затварянето за движение на коли на част от крайбрежната алея във Варна се налага той и колегите му да пренасят голямо количество стоки пеша.

"Шофьорът ми е 65-годишен, досега сме носили 200 кг месо. Сутрин не може да се смогне, плюс това всяко заведение трябва да си осигури човек, който струва пари, да приеме стоката", каза собственикът на месопреработвателна фирма Иван Йонов.

Иван предлага алтернатива.

"Решението е доставчиците да влизат до 14 часа, аз не пледирам за пешеходците", допълни той.

"Една заповед, която беше издадена от днес за утре и в средата на сезона. Това затваряне на алеята е абсолютно ненужно. Алеята винаги е била в някаква степен опасна, но по някакъв начин пешеходците, велосипедистите, отскоро и хората с тротинетки, и автомобилистите са съжителствали, не е имало никакви инциденти", твърди зам. председателят на Сдруженията на заведенията в България Марин Сотиров.

Освен собственици на заведения и доставчици, към демонстрацията се присъединиха и хората от близкия плаж, недоволни, че се налага да си търсят място на паркиране твърде далеч.

"Все едно да затворят по същата логика целия път, възрастни хора вода си пълнят, не че не искаме да се движим, ама поради заболяване", каза един от плажуващите.

В началото на седмицата от Административния съд във Варна съобщиха, че при тях е образувано дело срещу забраната за движение на автомобили по крайбрежната алея с искане разпореждането на областния управител да бъде отменено като незаконосъобразно и дискриминационно

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback