Корнелия Нинова се включи в битката за лидерския пост в БСП

13.07.2014 | 19:44
Корнелия Нинова се включи в битката за лидерския пост в БСП

Битката за лидерския пост в БСП става все по-оспорвана.

След Мая Манолова и Драгомир Стойнев, в нея се впуска и Корнелия Нинова. Това обяви самата тя на специална пресконференция днес.

Кой ще бъде наследникът на Станишев обаче ще стане ясно на 27 юли, когато е насрочен Конгресът на левицата.

Въпреки че първоначално заяви, че няма да се кандидатира за лидер на партията, Нинова все пак ще влезе в надпреварата. За смяната в позицията си, тя изтъкна две причини - получените номинации от организации в цялата страна и още:

"Включително и преди пленума аз заявих, че няма да се кандидатирам за председател, защото бях абсолютно убедена,че Сергей няма да подаде оставка", каза Нинова.

Тя зобави, че преди изборите е трябвало да има промяна в изпълнителното бюро, но не и битка за председателския пост, за да не се изразходва енергията на партията излишно в този спор, а да се съсредоточи върху изборите.

"Ще участвам в състезанието докрай, без самоотводи и договорки в последния момент", каза Нинова.

Тя каза още, че ако бъде избрана, ще се постарае да промени БСП отвътре и да постави на различна основа коалиционните отношения. Би възложила повече права на местните структури.

Освен Корнелия Нинова в битката за поста на Станишев до момента са заявили, че ще участват и зам.-председателя на парламента Мая Манолова и настоящия енергиен министър - Драгомир Стойнев:

"Вярвам ли в честността на битката на конгреса? – 90 на 10 за честността. Оставам 10% резерв, защото в последните дни с мен бяха проведени разговори, които ми дават основание, че 10 % може и да има проблем на самия конгрес – в смисъл разговори дали не бих се отказала, дали не бих отстъпила, каза Нинова.

Демографският въпрос, здравето, образованието и земеделието пък са четирите теми, по които социалистката е готова да бъде инициатор на разговори с всички политически и граждански субекти.