Борисов: На "Хемус" няма нарушения, Петков, Рашков - това е мафия

"АДФИ е подчинена на вицепремиера Асен Василев", заяви лидерът на ГЕРБ

09.07.2022 | 10:20 Редактор: Искра Ангелова
Борисов: На

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща на партията в Бургас.

"За шест месеца една къщичка за птици не са направили, една алея. Магистрала "Тракия" е опасна за живота на хората, защото не се поддържа. Но това не им беше достатъчно, цяла предизборна кампания изградиха върху ГЕРБ", заяви той и нападна управлението на "Продължаваме промяната".

"В последните дни излезе АДФИ, която е подчинена на вицепремиера Асен Василев, тя не откри никакви нередности при договорите за строителство на "Хемус". Една година рашковщината шестваше и лъжата срещу нас бе основна новина", добави лидерът на ГЕРБ.

"Знаете ли защо няма да има правителство? Защото опитвахте да обяснявате как някакви добри хора опитват да ни спасят. Вчера Кирил Петков отиде да направи едно бутафорно откриване на газова връзка. Тя при нашето управление бе повече от половината изградена, но не е готова още. Поне месеци още няма да е изградена", отсече бившият премиер.

И добави, че премиерът в оставка, че е дезертьор.

"Те знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат. Партията не ме послуша за вота на недоверие, но вие бяхте прави. След 2-3 месеца те обаче щяха да си изчезнат. Защото вижте панически какво правят - Асен Василев веднага вкарва в парламента промяна в закона за хазарта в последния момент, защото тяхното управление е причинило големи проблеми там. Тяхната реформа се свежда до това да намерят пост на Бойко Рашков. Рашков е от година и половина министър, а се оправдава за всяка грешка на полицаи", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

"Скъсаха готов кабинет, защото не могат да прехвърлят отговорността така на служебното правителство. Ние в такава политическа ситуация няма защо да си хабим името. Борисов не им е проблемът, а тези стотици хиляди, които гласуват за ГЕРБ. Тези хора не са мафия, вие нали не сте на мафиотско събрание сега. Мафия означава моята фамилия, която има една къща в "Банкя". Но те имат 3-4 фамилии - Петков, Рашков - това е мафия. Математически ние бихме могли да съберем 121 депутати. Но ние няма да вземем втория мандат", допълни той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
читател
преди 2 години
"АДФИ, която е подчинена на вицепремиера Асен Василев, тя не откри никакви нередности при договорите за строителство на "Хемус". Една година рашковщината шестваше и лъжата срещу нас бе основна новина", добави лидерът на ГЕРБ."ЗАЩО НЕ БИЕТЕ БАРАБАН ЗА ТАКАВА ДОБРА НОВИНА? А ОСТАВЯТЕ ЛЪЖИТЕ НА ДАМАДЖАНАТА ДА СЕ ШИРЯТ? Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 4
Мъргьола
преди 2 години
Брътвежите на този нямат край. Не ги чета за да не горя ток,не ги коментирам,за да не си хабя клавиатурата на компютъра.Ясен ми е като бял ден.Чекмеджетата с много пари,кюлчетата със злато,милиардите в саковете,чувалите,багажниците,все пари засмукани от хазната на бедните и болни българи. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
безсрамие
преди 2 години
Борисов, МВР не е такова от 1-2 години! Ние помним по времето на Цв.Цв, като министър, как се раздаваха едни списъци с хора, спонсори на ГЕРБ, които не трябваше да бъдат спирани и проверявани! Помним и подслушванията на бизнесмени със специалните автомобили на службите, на които после случайно им се изтриваха хард-дисковете! Помним и акциите на службите, със снимки от "диванчето" и проснат собственика на жилището в краката им. Сигнализирай за неуместен коментар