УС на ДФ Земеделие освободи директора и заместника му

10.07.2014 | 20:38
УС на ДФ Земеделие освободи директора и заместника му

В съобщение до медиите УС на Държавен фонд „Земеделие“ съобщи, че на засенание на съвета на 10 юли е било взето решение за освобождаването от длъжност на изпълнителния директор на ДФ Земеделие-Рарзплащателна агенция Мирослав Николов и зам.-изпълнителния директор на ДФЗ- РА Виолета Александрова.

Зам.-министърът на земеделието Явор Гечев временно ще оглави Фонда до назначаване на изпълнителен директор, реши УС на ДФ Земеделие, съобщава и официалният сайт на Министерството.

Управителният съвет на Фонда е решил още да отпусне 19 898 793 лв., които да се разпределят по различни схеми на държавни помощи - държавна помощ за компенсиране на загуби, понесени от земеделските производители за напълно пропаднали площи, държавни помощи, свързани с изпълнение на мерки по Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните, както и други важни за земеделските производители държавни помощи.

Според БНТ освободените от постовете си Мирослав Николов и Виолета Александрова са научили от медиите за решението на Управителния съвет на ДФ Земеделие.

Привечер сайтът на ДФ Земеделие не работеше.