Депутатите успяха да съберат кворум

Парламентът прие на първо четене два законопроекта, ограничаващи дейността на офшорките и промени в Закона за автомобилните превози

09.07.2014 | 13:48 Редактор: Ирина Георгиева
Депутатите успяха да съберат кворум

Ден след като БСП и ДПС приеха ултиматума на ГЕРБ да бъде гласувана актуализация на бюджета на Здравната каса, днес (9 юли) Бойко  Борисов и депутатите му осигуриха кворум и парламентът заработи за първи път от седмица насам.

Борисов настоя за актуализация на държавния бюджет, яснота откъде ще дойдат парите за отварянето на КТБ на 21 юли и как ще се пълни резервът на държавата.

 

На днешното заседание парламентът прие на първо четене два законопроекта, ограничаващи дейността на офшорките. С тях се предлага  държавата, общините, държавните и общински фирми, да не могат да влизат в договорни отношения с офшорни фирми с неясна собственост.

Депутатите приеха окончателно промени в Закона за автомобилните превози, в частта за автобусните и таксиметровите превозвачи. С тях се увеличава от 10 на 15 години допустимата възраст за използване на автомобили за таксита, а автобусните превозвачи ще избират дали да използват касови апарати или досегашните билети.