fallback

Скок с парашут - незабравимо преживяване и успешен бизнес

06.07.2014 | 13:50 Автор: Ирина Георгиева

Да скочиш с парашут е незабравимо преживяване. A предприемчиви професионалисти у нас превръщат екстремното усещане в успешен бизнес. Тяхното мото: Животът е твърде кратък, за да не скочиш с парашут! Не се притеснявай от страха, а от пристрастяването.

Можеш да промениш живота си, ако победиш страховете си – в това вярват двамaта професионални парашутисти и собственици на клуб SkyDive Sofia Драгомир Недков и Христо Киликчиев.

"Най-напред беше хоби, любов, след това - професия. С Христо сме едни от малкото хора, които могат да практикуват това, което обичат." - обясни Драгомир Недков.

"Започнах от 15 годишен да скачам и 2000 г. видях, че в България няма как да се развивам в тази посока и емигрирах, Испания...последно се върнах от Нова Зеландия, там се научих като парашутист." - допълни  Христо Киликчиев.

Създават своя екстремен лунапарк през 2012 година. Сблъскват се с много трудности като бюрокрацията и митовете.

"Инвестициите за самолета - 100 000 евро, със заем сме го взели, отделно лицензи, такси, парашутите не са евтини. Първата година като всяко начало беше трудно, бавни обороти, искаше ни се по-бързо, но не става веднага." - подчерта Драгомир Недков.

"Най-голямата трудност е да покажем на хората, че това е безопасно, че думичката: ако не ти се отвори парашута е останала в миналия век, парашутите, с които работим са много по-напред от колите, които караме и в началото, благодарение на социалните мрежи трябваше с всеки един клиент да говорим лично, да го доведем на летището. Това е хубавото при нас, че отношението е доста лично." - добави Киликчиев.

Клубът е сертифициран от Американската Асоциация по парашутизъм, което потвърждава, че услугите им са на световно ниво. Предлагат тандемни скокове - пасажер с професионален инструктор, обучение за начинаещи и за инструктори. Имат клиенти от Унгария, Румъния, Сърбия и Гърция.

 

 

fallback
Още от България
fallback