Мирчев: "Лукойл" трябва да бъде под оперативен контрол на държавата

Цените на горивата в България може да бъдат значително по-ниски, смята депутатът от ДБ

20.06.2022 | 08:32 Редактор: Тодор Петров
Мирчев:
Мирчев: "Лукойл" трябва да бъде под оперативен контрол на държавата

"Лукойл" трябва да бъде под оперативен контрол на държавата, за да се защити максимално българският интерес. Представителят на държавата досега не е пратил нито един отчет до българското правителство. Няма индикация, че въобще си върши работата", заяви Ивайло Мирчев от "Демократична България".

По думите му в Румъния е имало същия проблем с рафинерията на "Лукойл", но компанията вече плаща данъци. Според Мирчев подозренията са, че у нас "част от държавните институции са били прилично стимулирани от различни лица", но това няма как да се докаже.

Причините да се иска парламентарна комисия, която да разгледа дейността на "Лукойл" Мирчев дефинира със "сложна геополитическа, сложна енергийни ситуация, ситуация на пълен форсмажор".

Цените на горивата в България може да бъдат значително по-ниски. Включително с реформа в данъчните складове, каза още той пред БНР.

"Задача на премиера е да осигури подкрепа. Ако не бъде осигурена, отговорността за това, което ще се случи оттук нататък в България, е на новата коалиция", заяви Мирчев по повод предстоящия вот на недоверие към правителството.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК