fallback

Борисов: Ако ГЕРБ управляваше, нямаше да се вдигне цената на тока

Лидерът на партията обяви, че ще търси разговори с други политически сили за бъдещо управление на държавата

18.06.2022 | 09:25 Автор: Жаклина Иванова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира политическата криза и сътресенията у нас. Той се срещна с женската организация на своята партия в Албена. Борисов обяви, че ще търси разговори с други политически сили за бъдещо управление на държавата.

Преговорите ще са базирани на конкретни принципи, подчерта той. И посочи като потенциален съюзник всяка партия, която има в програмата си приемането на еврото, разширяването на Западните Балкани, пълното диференциране на доставките на газ.

Той заяви, че е бил против да се иска вот на недоверие на кабинета "Петков".

"Не че не го заслужават. Не че не трябва да си отидат веднага, защото кражбите и корупцията в момента са в небивали размери“, каза Борисов.

"От всичко, което се случи вчера, мога да коментира заклинанията на партиите. Няма как ние да преработваме руски нефт. На бензиностанциите да купувате гориво по 3,50 лв. Да се реализират 300 млн. млв. печалба. Коалицията се разпадна, защото е безпринципна. Когато Слави Трифонов говореше как ИТН е срещу ГЕРБ, те бяха любимците. Ние не искаме да плащаме газ, който е четири път по-скъп. Сложили си една маска "Борци срещу корупцията". Била продоволствена криза. Ако беше ГЕРБ в управлението, нямаше да позволя да вдигнат цената на тока", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback