fallback

52% от вас: В най-близко бъдеще ще има предсрочни избори

19% от гласувалите в анкетата ни смятат, че "Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат да управляват

16.06.2022 | 17:20 Автор: Тодор Петров

52% от вас са категорични, че в най-близко бъдеще ще има предсрочни парламентарни избори в страната. Това показа последната анкета на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR.

Въпросът ни към вас беше: Какво ще се случи с управлението на държавата?, а участие в анкетата ни взеха повече от 3200 души.

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат успешно и без "Има такъв народ" - това е отговорът, който се нарежда на второ място с 19% от вашите гласове.

12% от участвалите в анкетата смятат, че най-добрият вариант е да ни управлява служебен кабинет на президента Радев, а други 11% са на мнение, че партия "Има такъв народ" се е договорила за бъдещо управление с ГЕРБ и ДПС.

ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще определят решенията на парламента - този отговор са посочили 4% от гласувалите. Любопитен факт е, че 1% от хората очакват Слави Трифонов да размисли и "Има такъв народ" да се върне в коалицията.

Следващата седмица предстои вот на недоверие към правителството. В парламента ще бъде гласувано искането за оставка на кабинета "Петков". По-рано днес от председателския пост в НС с решение на депутатите бе освободен Никола Минчев от "Продължаваме промяната".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback