ГЕРБ: Внасяме вот на недоверие срещу правителството

Прогнозите на всички експерти показват, че провалът ще го усещат всички българи по джоба си следващата година, заяви Томислав Дончев

14.06.2022 | 19:11 Редактор: Жаклина Иванова

От ГЕРБ ще внесат вот на недоверие срещу правителството на Кирил Петков. Това стана ясно по време на извънреден брифинг на партията преди минути.

"Прогнозите на всички експерти показват, че провалът ще го усещат всички българи по джоба си следващата година. По тази причина внасяме вот на недоверие на МС с министър-председател Кирил Петков заради провала на правителството в сферата на публичните финанси и икономическата политика", заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в 47-ото Народно събрание Томислав Дончев.

Другите аргументи са свързани с плоскостта на морала, отбеляза още той.

"Говорим за коалиция, при която отношенията вътре видимо се регулират със заплахи, с изнудване и натиск. Подкрепата се осигурява чрез пазарлъци. Най-важният момент обаче - на тази мъка трябва да се сложи край. Това е мъка за всички партньори, за народните представители, за министрите, за министър-председателя, както и за хората. Така или иначе тази глава от съвременната политическа история на България, която е посветена на това правителство, ще е позорна. Единственото, което можем да направим, е да бъде кратка", посочи Дончев.

Какво ще се случи с управлението на държавата?

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат успешно и без "Има такъв народ".
19%
В най-близко бъдеще ще има предсрочни парламентарни избори.
52%
Слави Трифонов ще размисли и "Има такъв народ" ще се върне в коалицията.
1%
Най-добрият вариант е да ни управлява служебен кабинет на президента Радев.
12%
ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще определят решенията на парламента.
4%
"Има такъв народ" се е договорила за бъдещо управление с ГЕРБ и ДПС.
11%
Общо 3223 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бай Оня
преди 2 години
Най-доброто решение е военен преврат и военна диктатура, поне за 100 години, за да израснат поколения, възпитани в ред, законност, трудолюбие и национализъм! Сигнализирай за неуместен коментар