Да се срещнеш с премиера: Третокласничка написа писмо до Кирил Петков

Александра сподели, че мечтае един ден да стане министър-председател

14.06.2022 | 18:50 Редактор: Жаклина Иванова

10-годишна ученичка от Велико Търново написа писмо до премиера Кирил Петков и поиска да се срещне с него. Третокласничката Александра Стефанова получи тази възможност днес по време на посещението на министър-председателя в старата столица.

Момичето сподели, че отдавна се интересува от политика, както и че мечтае един ден да стане министър-председател. Александра посрещна Петков с китка здравец, а той ѝ подари значка с българския герб.

Третокласничката призна, че активно се интересува от политика - чете основно от интернет, но гледа и новини по телевизията.

"Ние сме Република България. "Продължаваме промяната" управлява с министър-председател Кирил Петков. БСП управлява също, няколко партии го правят. Мечтата ми е да стана министър-председател на Република България", обясни тя.

Докато се колебае коя политика да подкрепи, Александра ще продължи да се информира. А Кирил Петков подкрепи мечтата ѝ да стане министър- председател и разказа за работата си.

"Това ли е планът? Пожелавам да се случи, а когато стане, България да е напреднала доста и Вие да я изведете на лидерски позиции в Европа. Надявам се, че можем да помогнем, да предадем България в малко по-добър вид, отколкото я заварихме", посочи Петков.

Александра разказа, че е започнала да се интересува от политика от началото на пандемията от коронавирус.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК