fallback

Силна буря помете плаж "Крайморие", наложи се евакуацията на хора от водата

Светкавица буквално разцепва на две дърво до плажа

06.06.2022 | 13:42 Автор: Теодора Патронова

Продължава разчистването на щетите след бурята, ударила в късния следобед вчера Южното Черноморие. Най-много пострада плаж "Крайморие", който буквално беше пометен от стихията. Наложило се е хора да бъдат евакуирани оттам.

Ураганният вятър със скорост над 160 километра в час само за 15 минути почни унищожава плажа.

"Всички 5 поста, всички съблекални, които са шест на брой, бяха буквално отскубнати. Всичко постове с чадъри, шезлонги буквално се премятаха през цялата територия на плажа. Постът тежи над 230 килограма, сами си правете сметка, за да го вдигне по този начин и да го размята на 100-150 метра разстояние , каква е била силата и скоростта на вятъра", разказа концесионерът на плажа Николай Димитров.

Той казва, че за 20 години работа по плажовете, такава стихия не помни. Светкавица буквално разцепва на две дърво до плажа и клоните се стоварват върху паркирали коли. Наложило се е спасители да вадят хора от водата и да евакуират плажа.

"Това беше първото обяснение, което им казахме - че при гръмотевична буря трябва да се излезе от морето, защото най-високата точка това сме ние във водата, а гръмотевиците удрят винаги най-високите точки", обясни ръководителят на екип "Бедствия, аварии и кризисни ситуации" към БЧК-Бургас Васил Алексиев.

Спасителите предупреждават, че заради вчерашната буря морето все още е опасно.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback