Станишев подозира, че има политически сценарий за дестабилизиране на държавата

Той определи като непремерени изказванията на някои политически лидери по повод финансовото състояние на държавата

01.07.2014 | 17:02 Редактор: Мариета Иванова
Станишев подозира, че има политически сценарий за дестабилизиране на държавата

Има политически сценарий за дестабилизиране на държавата. Това заяви по повод атаките срещу банките - председателят на БСП Сергей Станишев след заседание на Изпълнителното бюро на партията. Той определи като непремерени изказванията на някои политически лидери по повод финансовото състояние на държавата, без да посочва имена.

Станишев подкрепи действията на правителството и БНБ за справяне с атаките срещу банковата система.

Лидерът на БСП не се съгласи с твърденията на политическите си опоненти, че държавата ни е фалирала. Оценката на редица международни институции за финансовото състояние на страната ни била добра, каза той и цитира успешно пласираната емисия еврооблигации миналата седмица.

Станишев не коментира искането на някои социалисти за неговата оставка, нито каза кога според него трябва да се проведе конгресът на партията. Категоричен е, че основните перспективи и задачи пред най-голямата лява партия ще се решават на пленума на БСП на 5 юли.

Лидерът на левицата поясни, че днес предпочел да остане в България, вместо да участва в първата пленарна сесия на новия Европарламент с аргумента, че случващото се у нас е по-важно.

Левицата не отстъпва от промените в закона за МВР, които ГЕРБ не приема. Станишев е учуден защо държавният глава Росен Плевнелиев е върнал поправките в Закона за защита на конкуренцията, които защитавали родните производители.