Юни ще ни предложи чести валежи и високи температури - сух период между 21 и 30

Максималните температури днес ще бъдат от 27 до 32 градуса

01.06.2022 | 07:11 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури за днешния 1 юни ще са от 13 до 17 градуса, по Черноморието - до 18. От север ще проникне по-влажен въздух. Преди обед ще се радваме на присъствието на слънцето, но по-късно то ще се скрие зад облаците. Постепенно облачността ще започне да се увеличава. 

Следобед ще превалява и прегърмява, по-съществено в Предбалкана и в Тракия. Вятърът ще бъде слаб от север-североизток. Максималните температури в населените места ще са от 27 до 32 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През следващите дни ни очаква по-продължителен сух период. Въздушната маса над Балканите ще бъде стабилна. От четвъртък до края на седмицата очакваме много слънчеви часове и приятно време. 

Ще започне повишение на температурите, в традиционно в най-топлите южни райони ще достигат 34-35 градуса. Превалявания се очакват в планините от западните райони, но те ще са от незначителен характер. 

Юни ще започне с обичайното за сезона променливо време с чести валежи, но и с температури над средните за периода. Температури около нормата – очакваните средни максимални са между 25 и 30 градуса, по Черноморието по-ниски - до 25-27 градуса. 

Валежите в Северозападна България ще бъдат около климатичната норма между 80-110 литра на кв/м, а в Централна и Източна България - под климатичната норма между 50-65 литра на кв/м. 

Средните минимални температури ще са между 12 и 17 градуса. Сухият период за месеца е между 21 и 30 юни, а валежният период е между 1-21 юни.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК