Следобедни валежи на места и до 31-32 градуса през днешния ден

В четвъртък ще има условия за силни гръмотевични бури и градушки

25.05.2022 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури в страната днес ще бъдат от 11 до 16 градуса. Преди обед ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността ще се увеличава над западната половина от страната. В следобедните часове ще превали и прегърми, като по-интензивни валежи ще има в Централна и Западна България. 

В западните райони има условия и за слаби градушки. Вятърът преди обед ще бъде слаб от северозапад, а следобед от юг-югозапад, със скорост до 5 метра в секунда. 

Максималните температури в населените места ще бъдат от 26 до 31 градуса, в югозападните райони - до 32, а по Черноморското ни крайбрежие - до 19, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

В четвъртък ще има условия за силни гръмотевични бури и градушки. По-интензивни валежи ще има в югозападните и североизточни райони. В петък ще има много слънчеви часове. Превалявания се очакват само над планините в западните райони. 

В събота ще вали и гърми на много места. В неделя ще превалява, по-съществено в централните и източни райони. Чувствително ще захладнее.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК