fallback

Парламентът отновно блокиран заради липса на кворум

От ГЕРБ не влязоха в пленарна зала

26.06.2014 | 16:00 Автор: Ирина Георгиева

Втори пореден ден парламентът не работи заради липса на кворум. От ГЕРБ не влязоха в пленарна зала, макар вчера Бойко Борисов да обеща, че ще осигурят кворум, за да може Станишев да бъде освободен от парламента и да стане евродепутат. Причината - от ГЕРБ са обидени на коментари от страна на БСП по адрес на Борисов.

Отново блокиран се оказа парламентът  заради липсата на кворум. От началото на седмицата  заседания няма.  Липсваха всички от Атака, а ГЕРБ обяви бойкот на мнозинството. Вчера на 25 юни лидерът Борисов обеща да осигури необходимия за освобождаването на Станишев кворум. Днес обаче опозицията се обиди на левицата и поиска извинение.

На свой ред социалистите контрираха, като се оплакаха от ГЕРБ. Опозицията за пореден път била блокирала работата на депутатите.

Без реално да работи, парламентът не може да се саморазпусне. Задочно от Брюксел Бойко Борисов обеща, че утре на 27 юни кворум ще има. Тогава би трябвало да започнат и политическите консултации, които да определят кога ще са предсрочните избори. При президента политиците вече договориха 3 дати, впоследствие от ГЕРБ поискаха вот в средата на септември. Според ДПС 4-та дата не е добър вариант, но при консенсус ще я подкрепят.

Дали изборните календари ще съвпаднат, предстои да видим.

Обобщение от Христиания Червенкова и Кремена Кръстева.

 

fallback
Още от България
fallback