fallback

Пожар изпепели дома на самотен пенсионер, търсят се доброволци за ремонт

Съселяните на 74-годишния Иван Ненчев от Славовица започнаха кампания в негова подкрепа

13.05.2022 | 13:44 Автор: Здравко Черкезов

Жители на септемврийското село Славовица се обединяват в обща кауза – да помогнат на 74-годишен мъж. Възрастният човек остана без дом след пожар. В кампанията се търсят доброволци, които да разчистят отломките и да помогнат при ремонтирането на къщата.

Преди няколко дни силен тътен разтърсва къщата на Иван Ненчев. Огнени кълба дим се издигат в небето. Съседи виждат огъня и веднага идват на помощ.

"Ние живеем наблизо и видяхме дима, който се издигаше тука от къщата, така разбрахме за пожара. После видяхме и него. Човекът е самотен, сам живее в къщата, възрастен е", разказа Спаска Божилова.

Иван Ненчев няма близки, нито роднини. След като пожарът изпепелява цялата му покъщнина, той остава единствено с дрехите на гърба си.

"Аз бях малко в къщата и отдолу бабата ми извика: Бягай бързо. Сега няма джам, няма нищо", сподели Иван.

В момента възрастният мъж е настанен в необитаема къща в селото. Добри хора са му осигурили неща от първа необходимост, а негови съселяни започват кампания, за да му помогнат.

"Тука хората от селото са му помогнали, те почти всички са пенсионери, но има помощ от тях. Трябват млади хора, които да помогнат за ремонта и средства да се наберат за този ремонт, все пак той е само с пенсия и няма как да си позволи едно ремонтиране на такава къща", каза още Спаска.

Възрастният мъж не иска пари. Казва, че пенсията му стига. Единственото, за което мечтае, е отново да се върне в къщата си и да посреща изгревите от собствения си дом.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback