Кирил Петков назначи двама нови заместник-министри

В Министерството на транспорта и МОН

12.05.2022 | 14:05 Редактор: Тодор Петров
Кирил Петков назначи двама нови заместник-министри

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени двама заместник-министри.

Николай Найденов е назначен за заместник-министър на транспорта и съобщенията. Магистър е по право и има магистратура със специалност „Мениджър по управление и развитие на човешките ресурси“. Притежава богат опит в сферата на транспорта. До този момент е бил член на съвета на директорите на „Столичен автотранспорт“.

През годините Найденов е бил съветник на министъра в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, работил е в Агенция „Пътна инфраструктура“, в „Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия“, както и в „Холдинг БДЖ“ и „Информационно обслужване“. 

Мариета Георгиева е назначена за заместник-министър на образованието и науката. Тя е специалист в сферата на професионалното образование. Повече от 20 години е директор на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин. Била е национален експерт по Европейската препоръка за трансфер на кредити в професионалното образование и обучение (ECVET) към Центъра за развитие на човешките ресурси. 

Има богат опит като учител по електроника и информатика, както и като преподавател по информационни системи в бизнеса и управленски информационни системи в локалния център на Нов български университет във Видин. 

Мариета Георгиева е машинен инженер с диплома от Техническия университет в София. Завършила е също математика и информатика в СУ „Св. Климент Охридски“. Има магистратура по образователен мениджмънт от ЮЗУ „Неофит Рилски“. 

Докога ще издържи управляващата коалиция?

Ще изкара пълния си мандат въпреки различията и трусовете.
9%
Ще се разпадне съвсем скоро и до няколко месеца отиваме на избори.
55%
Ще издържи до края на тази година, предсрочни избори ще има през 2023 г.
13%
И управляващите, и опозицията не искат избори - ще правят компромиси максимално дълго време.
23%
Общо 1906 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК