Ще се радваме на слънчев вторник с температури до 25 градуса

В сряда ще превали над цялата страна

10.05.2022 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Днес ни очаква предимно слънчево време. Сутрешните температури ще са от 6 до 12 градуса. Следобед ще има временни заоблачавания, главно над западните и северните райони. Възможно е в Западна България да превали. 

Ще духа слаб източен вятър със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще бъдат от 21 до 25 градуса, по Черноморието - до 19 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Пирин и Централна Стара планина следобед ще прегърми. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. 

В сряда ще превали над цялата страна. Повече по количество ще бъдат валежите в централните и южните райони. В четвъртък ни очаква много хубаво и слънчево време. Чувствително ще се затопли, а температурите в южните райони ще достигнат летни стойности. 

В петък отново ще бъде топло, а следобед ще превали и прегърми в западните райони. През нощта срещу събота ще превали и прегърми в Добруджа и в западните райони. В събота се очакват силни гръмотевични бури.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК