fallback

Продължава разчистването на варненския кв. Аспарухово

21.06.2014 | 15:53

Най-засегнатите райони на варненския квартал Аспарухово постепенно се възстановяват в събота. Стотици хора обаче останаха без дом. По официални данни жертвите във Варна са 11. В Добрич е загинал един човек. Започват огледите на комисиите, които ще направят оценка на щетите в региона на морската ни столица.

Репортаж на телевизия Черно море-Варна.

17 трафопоста са наводнени в индустриалната част на Добрич и електрозахранването все още не може да бъде възстановено за около 2000 абонати, съобщават от общината. От ВиК отводняват помпените станции в селата Минково и Приморци, след което ще бъде възстановено нормалното водоподаване във високите етажи на жилищните сгради в Добрич. Близо 50 пожарникари работят в най-засегнатите райони на града.

„Всички модулни екипи на Министерството на отбраната са в готовност и когато постъпят искания от кризисните центрове на общините или на областите те ще бъдат задействани“, каза министърът на отбраната Ангел Найденов в събота, 21 юни, по БНТ.

Той заяви, че с негово разпореждане още в четвъртък всички специализирани модули на Българската армия за действия при наводнения са в готовност и на разположение. Българските военнослужещи се включиха в спасителните действия на територията и на трите области, които са най-засегнати от наводненията.

fallback
Още от България
fallback