Мъж и жена са станали жертви на пороя в Добрич

Най-тежка е ситуацията в района на автогарата

20.06.2014 | 16:38 Редактор: Мариета Иванова
Мъж и жена са станали жертви на пороя в Добрич

Поройните дъждове са взели две жертви в Добрич. През изминалото денонощие падналите валежи на територията на община са били над 106 литра на кв. метър. По-рано през деня кметът на Добрич Детелина Николова заяви, че е обявено бедствено положение на територията на цялата община и предупреди, че ако дъждовете продължат ситуацията ще влоши.

Тя поясни, че много имоти са наводнени в резултат на преливане на коритото на Суха река.

Възможно е ново покачване на нивото на водата в Добрич. Предприемат се спешни мерки за отводняване и разчистване на града.

Властите апелираха хората по първите етажи на сградите в района на комплекс «Югоизток» да бъдат внимателни и да се изтеглят по високите етажи.

Най-тежка е ситуацията в района на автогарата.

В спортната зала "Добротица" е организиран пункт за нуждаещите се от подслон. Преустановена е работата на всички учебни и детски заведения. Отменено е и външното Национално оценяване на децата от 8 клас.

Още по темата

Екипите са в готовност да отводняват залети участъци, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев. Той е разпоредил полицейски патрули да обиколят застрашените региони и да предупреждават гражданите за потенциалните опасности. Екипи на пожарната от съседни градове и допълнителна техника се очаква да пристигнат в Добрич, съобщи премиерът Пламен Орешарски.

В разговор с еврокомисар Кристалина Георгиева премиерът Орешарски е обсъдил възможностите за европейска помощ , както и шансовете при необходимост да се осигурят помпи с голям габарит.

От съседна Румъния предложиха да помогнат със спасителни екипи на бедстващите райони в Североизточна България.

Още сурови кадри от водното бедствие в Североизточна България, както и политическите коментари по темата може да видите тук.