Седмицата започва със слънце, но и с облаци и гръмотевици

Максималните температури ще достигат 20 градуса

02.05.2022 | 07:22 Редактор: Елеонора Танева

Денят започва с минимални температури от 7 до 12 градуса. Преди обед над западните райони облачността ще бъде значителна, а на изток ще бъде слънчево. Следобед дъждовни облаци ще се развиват над югозападните райони.

В Рила и в Пирин ще прегърмява. Вятърът ще бъде слаб, от изток, със скорост до 20 км/ч. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от североизток със скорост до 30 км/ч. 

Максималните температури в населените места ще бъдат от 16 до 20 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над планините ще има разкъсани облаци, следобед с валежи и прегърмявания над Рила и Пирин. На височина над 2200 м ще превали сняг. Вятърът по високите части, над 2200 метра, ще бъде слаб, от север със скорост до 20 км/ч. Максимални температури над 2500 метра височина около -1 до 0 градуса, а на 1500 м - до 5-6. 

Във вторник следобед валежите ще спират и облаците ще намаляват, най-късно в района на Сандански и Благоевград. В сряда и в четвъртък ще има повече слънце, а температурите ще се повишат.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК