Търсят спешно кръводарители за пострадалите майка и дъщеря на пътя Девня - Суворово

Лекарите все още не могат да кажат дали животът на жените е застрашен

26.04.2022 | 17:39 Редактор: Искра Ангелова

Две жени пострадаха тежко, след като бетонно съоръжение над пътя се срути върху колата им край Девня. Майката и дъщерята са в болница.

Минути след 9 часа сутринта шофьор на камион, движещ се по пътя Суворово - Девня, прави опит да премине през предпазното съоръжение, не успява да прецени габаритите си и част от конструкцията пада.

"За съжаление, органите на реда или досъдебното производство ще установят причините. Това, което знам е, че извънгабаритен автомобил, премиващ под това съоръжение, след силен удар пада и част от съоръжението върху движеща се кола след автомобила", сподели кметът на община Девня Свилен Шитов.

В автомобила са пътували две жени - на 61 години и на 41 години, те са тежко пострадали и са транспортирани до болница във Варна.

"Вследствие на пътния инцидент двете жени претърпяват тежки увреждания на долните крайници, а за случая е образувано досъдебно производство по описана на Районно управление - Девня", сподели началникът на КАТ - Варна Петко Камбуров.

Оказва се, че на главния път между Суворово и Девня няма пътни знаци, които да забраняват определени габарити в участъка преди железобетонната конструкция.

А лекарите във варненската болница все още не могат да кажат дали животът на пострадалите жени е застрашен, но правят всичко по силите си за тяхното стабилизиране.  От призив в социалните мрежи на близките на пострадалите, стана ясно, че спешно се търсят кръводарители.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК