Петков посрещна Великден в Царево, ще ремонтира пукнатина в църквата с лични средства

Отец Стоян лично запозна премиера с проблемите на храма

24.04.2022 | 13:55 Редактор: Искра Ангелова

Министър-председателя Кирил Петков посрещна Възкресение Христово в църквата в Царево. Петков обяви, че лично ще възстанови пукнатината в храма.

Отец Стоян лично запозна премиера с пукнатините по храма. Според църковното настоятелство щетите са нанесени от земетресението на 11 април с магнитуд 5 по скалата на Рихтер, регистрирано във водите на Черно море.

"Ще бъде истинско удоволствие за мен да подкрепим ремонта на тази пукнатина и даже не като държава, защото това са парите на всички българи, аз ще го подкрепя с лични средства и ще сложим кутия за дарения в МС", коментира премиерът.

"Да пожелая да имате от Бога подкрепа, а пък тази пукнатина е нищо на фона на доверието, което трябва да възстановява църковността, държавността, изобщо пукнатините в България, наслагани с години, за да стане монолитно обществото и да е укрепено във вярата и надеждата в доброто", коментира отец Стоян Кралев.

 

Пукнатината в храма пропука и отношенията между управляващите и местната власт. Кметът на Царево Георги Лапчев от ГЕРБ заяви, че общината се е грижила за храма през годините, а земен трус не е усетен.

"Мога смело да кажа, че дори сме грешни пред другите, защото за тази църква община Царево е направила най-много. Няма църква, за която да са необходими средства и общината да не е направила всичко по силите си. Жителите на Царево са силно изненадани от новината за земетресение, за съжаление, дори се превърна малко в шега това със земетресението, не е хубаво човек да се шегува с природните стихии", категоричен е инж. Лапчев.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК