Животът побеждава: Лекарите, спасили 12-годишния Веселин, блъснат от градския транспорт

Историята му е истинско чудо

23.04.2022 | 19:00 Редактор: Искра Ангелова

В навечерието на най-светлия християнски празник - Великден, предаването "Историите ON AIR" с водещ Миглена Георгиева ще вдъхнови зрителите с една истинска и спираща дъха история за лекарите, които възкресяват живота и за силата на вярата в изцелението на един млад живот - този на 12-годишния Веселин Бисерински.

Историята му е истинско чудо. Преди 2 години автобус на градския транспорт го блъска. След инцидента - детето е откарано в противошокова зала в "Пирогов" с опасност за живота.

"Когато отидохме пред "Пирогов" в шокова зала - излезе една млада лекарка, която каза: "Детето е зле. Борим се за живота му. Изчакайте", сподели Ана Бисерска.

"В първия момент си мислех, че кракът е абсолютно за ампутация", сподели началникът на Отделението по детска ортопедия и травматология в УМБАЛСМ "Пирогов" д-р Николай Цуцумански.

"Картината беше ужасна. Детето беше в шок. Взех трудното решение, че по-добре да се опитаме да имплантираме крайника обратно", допълни началникът на "Травматологичен комплекс" и Първа клиника по ортопедична травматология в УМБАЛСМ "Пирогов" д-р Диян Енчев.

За близките започва най-дългото и мъчително чакане. Малкият Веселин обаче има късмет, лекарите до последно не губят надеждата, че чудото ще се случи и ще успеят да запазят крака му.

"За щастие, на детето артерията беше размачкана. Това е спряло кървенето", заяви съдовият хирург в "Пирогов" д-р Николай Белчев.

"Д-р Пседерски ни пусна и каза: "Ще ви пусна за минутка, за да го видите", добави Ана Бисеринска.

Веско претърпява мъчителна серия от операции и е стабилизиран, приведен е в Травматологично отделение и след това в Клиника по пластична хирургия. Продължителното лечение се оказва успешно.

"Когато отидохме при доктор Цуцумански - той каза "Младежът е добре, даже движи пръстчетата". Това беше огромна радост за нас", спомня си Бесеринска.

Няколко дни след като е изписан от "Пирогов", Веско отива на стадиона, за да подкрепи приятелите си в надпреварата "Открий шампиона в теб". Там организаторът на турнира Ивет Лалова го кани да заеме първото място на стълбичката на победителите, защото е спечелил най-голямото състезание - това за живота си.“ 

Вижте повече в репортажа на Миглена Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК