Депутатите искат да осигурим техническа и финансова помощ на Украйна

Това е последният им работен ден преди великденската ваканция

21.04.2022 | 07:05 Редактор: Искра Ангелова
Депутатите искат да осигурим техническа и финансова помощ на Украйна

Последен работен ден на депутатите преди великденската ваканция - водеща тема днес в пленарната зала се очаква да бъде евентуална помощ от страната ни за Украйна.

Парламентарната комисия по външна политика прие решение, с което да се даде мандат на правителството за осигуряването на "техническа помощ за защитни цели" на Украйна, според възможностите на България.

Военна помощ не се споменава, но е посочена като "хуманитарна, финансова и техническа за защитни цели". Дали страната ни ще предостави такава на Украйна - ще решат народните представители.

Народното събрание ще обсъди окончателните промени в закона за училищното и предучилищното образование, с които се забранява осъществяването на политическа и партийна дейност в детските градини и училища.

В програмата на депутатите за днес е предвидено обсъждане на промените в закона за насърчаване на заетостта, които предвиждат създаване на електронен регистър на хората в трудоспособна възраст, които нито работят, нито учат.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
вън ДБ
преди 2 години
Вън -*** от властта на България! Тези са поредните глашатаи и радетели на "Американските интереси";! Защо бедна България, която под натиска на американците наряза и униощожи нашите ракети трябва да подарява и последните останали? Защо да даваме няколкото си останали самолети, след като сме предплатили на двойна цена нови, които "нашите американски приятели" щели да забавят с няколо години? Това ли са "ценностите" на тяхната демокрация? Не искаме да сме робска страна! Сигнализирай за неуместен коментар