fallback

Бойко Борисов: Прокуратурата да се самосезира за това, което се върши от правителството

15.06.2014 | 14:43 Автор: Ирина Георгиева

България отвън изглежда отвратително - нестабилна, непрогнозируема, разкрачена между Изтока и Запада. Това заяви Бойко Борисов след завръщането си от визита в САЩ, предаде БТА. Пред журналисти той коментира, че "всяко следващо правителство е в цугцванг, както се казва в шахмата". От тук нататък няма полезен ход за България, добави той.

Борисов окачестви като абсурден варианта настоящото правителство да подаде оставка и да управлява следващите два месеца като правителство в оставка. Това е катастрофа за държавата и тези хора трябва да бъдат дадени на прокурор, заяви Борисов и изрази надежда прокуратурата да се самосезира за случващото се.

„Абсурд, това е катастрофа за държавата. Тези хора трябва да бъдат дадени на прокурор и аз се надявам, че прокуратурата вече ще се самосезира за това, което се върши. Да декапитализираш дружествата, да отидеш с нотариално пълномощно, да упълномощиш ЕК и да се откажеш, че ще подписваш договор, въобще да се откажеш да подписваш договор и да подпишеш договор със стотици милиони неустойки, което даде основание да се съди ЕК с „Газпром” – това са престъпления с много тежки поражения със стотици милиони загуби за България. Тук не става въпрос да остават премиери, или да остават просто – те трябва да си правят сметка как ще се обясняват пред прокурорите и следователите. Сега в Щатите отговорни хора казват: „Орешарски ни лъжеше в очите." - заяви Борисов.

Според Борисов, това, което управляващите направиха за една година с държавата, за 10 години напред няма оправяне. 

„Видовден дойде заради нашата глупост – на всичките, да се доверим отново на Местан, Станишев и Волен Сидеров – на новата тройна коалиция. Това, което чувам сега, е че прибират парите на националните компании. За понеделник искат да ги съберат. Това навремето го правеше Луканов.”отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Борисов обясни, че посещението му във Вашингтон е било планирано през април, но тогава не му се е пътувало.

 

 

 

fallback
Още от България
fallback